Zapowiadamy kolacje podczas Terra Madre Slow Food Festival, 7-9 XI 2014 w Krakowie, rezerwacje poprzez strony poszczególnych restauracji – to jeszcze nie wszystkie kolacje:
Piątek, 7 XI, godzina 20.00
1. Nowoczesna Kuchnia Polska – Witek Iwański (Aruana – Serock) oraz Bartłomiej Płócienniak (Twój Kucharz – Kraków); www.twojkucharz.pl
2. Polskie ryby słodkowodne i węgierskie Tokaje wytrawne oraz Aszu – Bartosz Budnik (Romantyczna – Wzgórza Dylewskie) oraz Mateusz Turaj (Ancora Kraków); w kolacji weźmie udział producentka i właścicielka winnicy Pendits Márta Wille-Baumkauff; www.ancora-restaurant.com
Sobota, 8 XI, godzina 20.00
1. Gęsina oraz polski drób sous-vide – Dominik Narloch (Hugo Restaurant – Poznań) oraz Łukasz Cichy (Biała Róża – Kraków); www.restauracjabialaroza.pl
2. Szał protein – wołowina i podroby – Aleksander Baron (Solec 44 – Warszawa) oraz Adam Chrząstowski (Ed Red – Kraków); www.edred.pl
3. Od samiutkich Tater do Bałtyku – Mariusz Siwak (Park Hotel – Szczecin) oraz Marcin Sołtys (Wierzynek – Kraków); www.wierzynek.com.pl
4. Dziczyzna między dworem a pałacem – Rafał Kopicki (Pałac Kościeszy – Przyjaźń, Kaszuby) oraz Janusz Fic (Dwór Sieraków – Sieraków pod Krakowem); www.dworsierakow.pl
Komentarze
Skomentuj artykuł jako pierwszy